VVAK_actie_1

Trainingsdata

8 oktober, 5 november, 26 november en 10 december. Van 9:30 tot 10:30 uur

Waarom Kaboutervoetbal?

Sportverenigingen hebben een maatschappelijke taak bij de lichamelijke opvoeding van kinderen. Bij jongere kinderen is de coördinatie nog niet erg sterk ontwikkeld. Door middel van sport en spel is dit sterk te verbeteren. Daarnaast krijgen we steeds meer berichten dat kinderen te weinig bewegen en daardoor de kans op overgewicht en de “nare” gevolgen daarvan toeneemt. Door middel van dit initiatief willen wij de kinderen bij de televisie en/of de PC “weghalen” en ze samen met andere kinderen laten sporten. Onze maatschappij wordt – mede door technische ontwikkelingen als computers – steeds meer een “ik wereld”. Het samen dingen ondernemen komt steeds meer op de achtergrond te staan. Door middel van samen sporten, ontwikkelen kinderen een sterker sociaal gevoel. We hopen natuurlijk ook dat de kinderen blijven sporten en mochten ze voor voetbal kiezen, dan biedt VVAK natuurlijk die mogelijkheid.

Wat is nu eigenlijk Kaboutervoetbal?

Kaboutervoetbal is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar. Zij zijn nog niet speelgerechtigd om bij de KNVB wedstrijden te voetballen, maar kunnen bij VVAK terecht om leuke en gerichte trainingen te volgen welke passen bij hun leeftijdscategorie. De beginnende kneepjes van het voetbalspel zullen stap voor stap worden bijgebracht. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar, zoals dat in een teamsport hoort. Respect voor elkaar en de tegenstander.

Doelstellingen van het Kaboutervoetbal

Lichamelijke doelstelling:

Het eerste doel is dat we de kinderen verschillende oefenvormen aanbieden waardoor ze bewust de beginselen van het bewegen beter aanleren en ontwikkelen (lopen,rennen,sprinten etc.)

Sociale doelstelling:

Het tweede doel is dat het samenspelen wordt ontwikkeld door gerichte oefeningen en partijspelen te doen.

Sociaal/emotionele doelstelling:

Het derde doel is om de kinderen op hun niveau aan te leren van respect naar anderen. Je doet het samen, samen spelen en samen sporten. We horen bij elkaar. Respect aanleren naar medespelers, trainers en leiders.

Beleidstechnische doelstelling:

Het vierde doel is dat we door middel van het kaboutervoetbal een goede doorstroming krijgen van de kabouters naar de F-pupillen. Voor de vereniging is dit een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit de bouwen. De kabouters hebben dan een bepaalde basis gevormd, met als gevolg dat de spelertjes al op een hoger niveau de F-pupillen binnen stappen. Hij/zij is namelijk al bekend met het wel en wee binnen de vereniging.

Meedoen

Alle kabouters zijn 4 en 5 jaar en stromen als ze 6 worden door naar de F-pupillen. Inschrijven kan vanaf 4 jaar. Wil men meedoen dan even melden bij het jeugdbestuur, kan via mail jeugdsecretaris@vvak-voetbal.nl.

Begeleiding

Tijdens de wedstrijden dient elk team begeleid te worden. De teamleider is het aanspreekpunt voor spelertjes en ouder/verzorger. Andere taken van een teamleider zijn: contact onderhouden met coördinator, zorgt voor de spelertjes (valpartijen en blessures etc. ), moedigt spelers aan etc. Teamleiders zullen ook de taak van scheidsrechter op zich moeten nemen.

De teamleiders zijn Geja Koster en Bianca Groote.