VVAK_actie_1

VVAK verliest doelpuntrijk duel

VVAK - sc Erica.DSC_0165Kerkenveld – Ook tegen Erica 86 bleek VVAK niet in staat om de eerste punten van het seizoen te scoren. Het vernieuwde team van Erica bleek sterker en uiteindelijk doeltreffender. Na een 1-1 ruststand, bogen de gasten in een bloedstollende slotfase een 2-1 achterstand om in een 4-3 overwinning.
Door Rick Kamphuis

Ook dit seizoen bleek weer dat beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden en hoewel de gasten zich dit seizoen op diverse posities versterkt hebben had VVAK licht de overhand in de beginfase en kreeg ook snel een aantal mogelijkheden. Zo kwam Dylan Meinen een teenlengte te kort na de uitstekende diepte pass vanuit het middenveld, toen hij alleen op het vijandelijke doel af leek te gaan en had de kopbal van spits Erik Sieders onvoldoende richting om doelman Weering te verassen. Ook Erica kreeg twee goede kansen maar de nummer 1 van VVAK pareerde de inzet van Jorg Scherpen en kwam in een rechtstreeks duel met spits Patrick Bruins als beste uit de strijd. Niet veel later was de doelman Jurgen Mulderij minder scherp en kwam hij goed weg toen de sterk spelende Scherpen zijn inspeelbal onderschepte en het schot rakelings over de kruising vloog. Na een mooie aanval over verschillende schijven leek VVAK op voorsprong te komen, maar waar Gerjan Kamphuis de bal teruglegde op Arjan Spang, had hij wellicht zelf een poging moeten wagen. Ook Spang leek dit te verwachten want hij leek te schrikken van deze mogelijkheid en schoot over. Na een half uur gespeeld te hebben viel dan toch het eerste doelpunt. Het was Mark Lit die uit een corner genadeloos de bal binnen schoot. VVAK hoefde niet lang te treuren want na goed doorzetten van Joran Botter eindigde de bal bij Meinen die zijn voorzet op maat ingekopt zag worden door Kamphuis. Voor rust kwamen er voor beide clubs nog een aantal goede kansen. Arjan Spang zag zijn schot in de korte hoek gepakt worden, Kamphuis kopte naast toen Erica de bal niet uit de eigen zestien kreeg en Sander Kikkert kon de uitkomende doelman Weering net niet omspelen. Erica had ook moeten scoren en het inglijden van aanvoerder Wilco Koopman bij de tweede paal leek niet mis te kunnen gaan, de bal eindigde echter aan de buitenkant van de paal. Spits Bruins passeerde wel doelman Mulderij maar werd afgevlagd wegens buitenspel en Scherpen zag zijn harde schot geblokt worden door Maurice Kosters.
Vlak na rust kwam VVAK relatief gelukkig op voorsprong. Wegens een onbedoelde maar overduidelijke handsbal lag de bal op de stip waar Kamphuis dankbaar gebruik van maakte. In de volgende fase de werd VVAK terug gedrongen en Erica ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel dan ook niet geheel onverwachts in de 70e minuut toen Scherpen vanuit een direct duel met Peter v.d. Vegt de bal binnenkopte. Even daarvoor had Mulderij al twee keer redding moeten brengen en was ook nog eens de hulp van Spang nodig die een bal van de lijn kopte. Ook VVAK had nog een goede kans gehad om de voorsprong te vergroten toen een snel genomen vrije trap eindigde op het hoofd van Meinen, maar de scheidsrechter floot dit slimmigheidje af. De gelijkmaker bracht VVAK niet van de wijs, echter de domper van Mulderij vier minuten later wel. Een houdbaar afstandsschot van Spits Bruins kreeg door het natte veld veel snelheid en schoot door de handen van de keeper heen. Hier leek VVAK niet meer overheen te komen en het waren dan ook de bezoekers die door bleven drukken en dit maal moest Kosters een schot van Scherpen van de lijn halen. Toch ging VVAK in de laatste vijf minuten nog op zoek naar een punt. Nadat de vrije trap van Kikkert strak voor het doel langs vloog en door alles en iedereen gemist werd, was het Meinen die na een prachtige steekbal onder begeleiding van een vlaggende scheidsrechter op doelman Weering afging. Wachtend op het fluitsignaal, wat niet kwam, stiftte Meien de bal nonchalant over de uitkomende doelman heen en zo leek VVAK toch nog het gewenste punt binnen te halen. Als de scheidsrechter consequent was geweest was dit waarschijnlijk ook het geval geweest. Nu was het namelijk Erica dat voor het fluitsignaal een snelle vrije trap nam. Waar VVAK nog was terug gefloten, mocht Stefan Reuvers wel door en schonk zijn ploeg in de laatste minuut alsnog de overwinning.

Ruststand: 1-1
Eindstand: 3-4
Opstelling VVAK: Jurgen Mulderij, Peter v.d. Vegt, Marnick v.d. Molen, Gerben Mennink (Maurice Kosters’17) Joran Botter, Sander Kikkert, Gerjan kamphuis, Dylan Meinen, Arjan Spang ( Robin Zomer ‘73), Ruben Otten (MarcoJan Dekker ‘67), Erik Sieders
Man van de wedstrijd: Gerjan Kamphuis