placeholder

Wedstrijdverslag: VVAK JO13-1G – HZVV JO13-5

Zaterdag 2 december stond voor VVAK JO13-1G een thuiswedstrijd gepland tegen HZVV JO13-5. Op papier beloofde het een spannende en gelijkwaardige wedstrijd te worden. Beide ploegen stonden na 8 wedstrijden spelen op 19 punten, alleen op basis van het doelsaldo stond VVAK boven HZVV. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen verstevigde de 2de plaats, er stond dus veel op het spel.

Om 9:15 was het dan zover. De wedstrijd kon beginnen.

Gelijk vanaf het begin werd duidelijk dat de 3 punten ons niet cadeau werd gegeven. Beide ploegen lieten zien waarom ze op de gedeelde 2de plaats stonden. Aan beide kanten ontstonden kansen, maar die werden niet verzilverd met een doelpunt. HZVV kwam er een paar keer goed doorheen, maar omdat Daan goed stond te keepen verzuimde HZVV om een doelpunt te maken. VVAK zette goed druk op de achterhoede van HZVV en zorgde er zo voor dat er een serie aan corners kwam. Helaas leverde dat ook geen doelpunten op. Het leek erop dat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in gingen, maar op slag van rust kwam daar verandering in. Door goed druk zetten op het middenveld veroverde Jenoah de bal, hij nam de bal een paar meter mee en besloot toen om vanaf de rechterkant te schieten. Jenoah raakte de bal net hard genoeg om de bal door de benen van de keeper net over de doellijn te laten belanden. Zo ging VVAK toch nog met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Nadat in de rust een lekker warm kopje thee is gedronken, kon de tweede helft beginnen.

Beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. VVAK wilde de voorsprong natuurlijk uitbreiden en HZVV wilde de gelijkmaker maken. Na ongeveer 5 minuutjes gespeeld te hebben, was het VVAK die een grote kans kreeg. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Niels die de rust wist te bewaren en beheerst de bal binnenschoot. 2-0 voor VVAK. Maar HZVV liet zien dat ze niet van plan waren om te verliezen. Niet lang na de 2-0 was HZVV de verdediging te slim af door een steekballetje te geven, waardoor ze 1 op 1 kwamen op de keeper. Doordat onze eigen keeper zijn teen had gebroken, stond voor deze keer Daan op doel. Hoewel Daan de hele wedstrijd goed keepte, kon hij niet voorkomen dat HZVV toch scoorde. Dit bracht de score op 2-1. Beide ploegen creëerden nog wel kansen, waarvan de grotere kansen voor VVAK waren. Maar helaas voor beide ploegen raakte de bal het net niet meer.

Door de overwinning op HZVV heeft VVAK de 2de plek veroverd op de ranglijst. Voor volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen VIOS JO13-2G, dat nu op de 10de plaats staat.

30’ 1-0 Jenoah

36’ 2-0 Niels

38’ 2-1

Dit wedstrijdverslag is geschreven door Raymon Moes, waarvoor hartelijk dank!