FC Assen2

DUUR PUNTVERLIES VVAK

In de uitwedstrijd tegen FC Assen heeft VVAK duur puntverlies gelden. In een matige wedstrijd kon VVAK de voorsprong bij rust van 0-1 niet over de streep trekken. Na negentig minuten stond er een teleurstellende 1-1 eindstand op het scorebord.

Henk Timmerman

Voor trainer Freddy de Boer was  het een hele puzzel om een acceptabel elftal de wei in te sturen. De halve achterhoede had helaas andere verplichtingen in verband met een gepland vrijgezellenfeest. Met Jeroen Berends in de basis en good old Arjan Boer op de bank begon VVAK aan het karwei. Het eerste half uur hadden beide teams geen uitgespeelde kansen en beide keepers hadden dan ook weinig te doen. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld.  Schoten van Patrick Kreuze en Erik Sieders werden eenvoudig gestopt door keeper Sander Faassen. In de 37e minuut kwam VVAK op een 1-0 voorsprong. Het was Simon Boels die zichzelf  keurig vrij speelde  en met een verwoestend schot de keeper het nakijken gaf. De warme kleedkamer werd dan ook opgezocht met deze minimale voorsprong. Na de thee was de geblesseerde Remco Benjamins in de kleedkamer achtergebleven, zijn vervanger was Sander Kikkert die in de eerste de beste aanval direct de keeper testte. Ook een beste schietkans van Erik Sieders had geen resultaat. In de 53e minuut kreeg VVAK op de rand van de 16 een vrije bal. Patrick Kreuze schoot rakelings naast de muur maar snoeihard op de paal. In deze fase kwamen de gasten er niet aan te pas en het wachten was eigenlijk op een 2e doelpunt. VVAK kon het veld overwicht echter niet uitdrukken in nog een goal. Dylan Meinen was er nog het dichtste bij  maar zijn kopballen uit een drietal corners werden door de keeper onschadelijk gemaakt of naast gekopt. In de 78e minuut viel uit het niets toch de gelijkmaker met een blunderende keeper Jurgen van de Weide ongewild in de hoofdrol. Een hoge bal die opstuitte op de rand van 16 werd volledig door hem verkeerd ingeschat en rolde tergend langzaam de goal in.  Kort hierna moest FC Assen verder met 10 man na een rode kaart wegens natrappen.  Van de man meer situatie kon VVAK echter niet profiteren. In de slotfase kwam er nog een offensief van de thuisclub maar gescoord werd er niet meer.  Voor VVAK een teleurstellende einduitslag van 1-1. In de strijd om de 3e plaats heeft VVAK twee hele dure punten laten liggen. Op 4 mei speelt VVAK een uitwedstrijd tegen de aanstaande kampioen SV Mussel.

Scheidsrechter: H. Entjes.

Man van de wedstrijd: Gerjan Kamphuis.

Opstelling: Jurgen van de Weide, Remco Benjamins (46 Sander Kikkert), Jeroen Berends, Robbin Zomer, Marco Jonkman (Arjan Boer), Arjan Spang, Erik Sieders(72 Hugo Boer), Dylan Meinen, Gerjan Kamphuis, Simon Boels, Patrick Kreuze.

FC Assen2 FC Assen5