VVAK-VEV2 (1 van 1)

GROTE OVERWINNING VVAK

Alteveer/Kerkenveld- Na drie nederlagen in de bekercompetitie heeft VVAK de eerste competitie wedstrijd tegen VEV uit Klazienaveen Noord winnend afgesloten. Op een zonovergoten sportpark ’t Zandmeer werd de rust bereikt met een 1-0 stand. Na negentig minuten stond er maar liefst een 6-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Henk Timmerman.

VVAK begon slecht aan wedstrijd en het initiatief in het begin lag duidelijk bij de bezoekers. Onder de lat bij VVAK stond de jonge keeper Tim Stille die echter eenvoudig redding kon brengen op schoten van Ruben Hoeben en Richard Kleine van VEV. In de 22e minuut moest VVAK al noodgedwongen wisselen. Het slachtoffer was Hugo Boer die na een harde charge het veld moest verlaten. A-junior Melvin Benjamins was zijn vervanger. In de 30e minuut kwam VVAK toch op voorsprong. Een prima voorzet van Dyon Bruins werd door Erik Sieders prima afgerond. Na het doelpunt kwam VVAK veelvuldig op de helft van VEV. Met name Joran Botter gaf een paar prima voorzetten af die door de VEV verdedigers goed werden weggewerkt. De rust werd bereikt met een 1-0 stand in het voordeel van VVAK.

DOELPUNTENREGEN IN DE TWEEDE HELFT

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. VEV op jacht naar de gelijkmaker en VVAK werd teruggedrongen op de eigen helft. Schoten van J. Mulder en Hoek werden gepareerd door de keeper van VVAK. De bezoekers waren bij meerdere aanvallen echter onzorgvuldig in de afwerking. In plaats van de verwachte 1-1 scoorde VVAK in de 76e minuut tegen de verhouding

in opnieuw. Een mooie aanval over meerdere schijven kwam terecht bij de sterk spelende Dyon Bruins die vervolgens Erik Sieders bediende en de 2-0 scoorde. Hierna kwam VEV er niet meer aan te pas en de doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. In de 77e en 80e minuut scoorde Dyon Bruins twee maal. Ook Erik Sieders scoorde nog een keer in de 83e minuut en dat betekende 5-0. Roy Bruinsma redde de eer voor VEV en scoorde in 85e minuut de 5-1. Het slotakkoord was voor VVAK. In de 87e minuut legde de scheids de bal op de stip na een overtreding binnen de zestien. Erik Sieders joeg de toegekende penalty tegen de touwen en scoorde daar mee zijn vierde goal. Na exact negentig minuten floot de scheids af en stond er een 6-1 eindstand op het scorebord. Al met een ruime verdiende, maar geflatteerde overwinning voor de mannen van trainer Freddy de Boer.

Scheids: B. Kamman uit Hoogeveen.

Man van de wedstrijd: Erik Sieders.

Wedstrijdbal aangeboden door: Administratiekantoor Kroezen & Sieders uit Hoogeveen.

Opstelling: Tim Stille, Joran Botter, Robbin Zomer, Peter van der Vegt (57 Marco Jonkman), Gerben Mennink, Marc Padding ( 59 Gerjan Kamphuis), Dyon Bruins, Sander Kikkert, Dylan Meinen, Hugo Boer (22 Melvin Benjamins), Erik Sieders.