placeholder

GEEN WINNAAR VEV – VVAK

VVAK heeft in een stormachtig Klazienaveen Noord twee kostbare punten laten liggen. Paal en laat waren vandaag doorslaggevend en stonden een goed resultaat in de weg. De ruststand bereikte VVAK met een voorsprong van 3-2. Na negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Henk Timmerman.

Op een zwaar bespeelbaar veld en met wind mee begon VVAK slecht aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut had VEV de 1-0 op de schoen maar de paal bracht redding. De bezoekers waren dus gewaarschuwd en qua inzet moest er een tandje worden bijgezet. VEV werd vastgezet op de eigen helft met aanval op aanval. In de 15e minuut kwam VVAK op voorsprong. Na een prima pass van Joran Botter was het Gerjan Kamphuis die doeltreffend afrondde. Kort hierna was het Simon Boels die met een vlammend schot de 0-2 scoorde. VVAK dacht een gemakkelijke middag tegemoet te gaan maar kwam bedrogen uit. In plaats van door te drukken en de geboden kansen te benutten was het VEV dat binnen 10 minuten 2x wist te scoren. Breekpunt was het uitvallen van de snelle Sander Kikkert die na diverse overtredingen met een fikse blessure het veld moest verlaten. In de 26e was er de aansluitingstreffer en in de 35e minuut was het Roan Arends die na slecht wegwerken van keeper van de Weide de 2-2 tegen de touwen joeg. Enige minuten later was er binnen de 16 van VEV een overtreding op Marco Jonkman geconstateerd en de scheids wees resoluut naar de stip. Jonkman schoot feilloos binnen en dat betekende 2-3. Ook hierna had VVAK nog een aantal goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Zowel Patrick Kreuze als Gerjan Kamphuis hadden de pech dat paal en lat in de weg stonden. In de tweede helft was het de net ingevallen Hugo Boer die een niet te missen kans om zeep hielp. Met wind tegen bakte VVAK er weinig van en liet VEV komen. Maar ook VEV kwam maar niet tot scoren. Beide teams leden op het zware veld veelvuldig balverlies en waren te onrustig aan de bal. In de 85e minuut kwam dan toch nog de gelijkmaker tot stand. Het was Daniel van Ommen die via een uitval de 3-3 scoorde. Het slot van de wedstrijd was voor VVAK maar tot scoren kwam men niet. In een tijdsbestek van 60 seconden was het achtereenvolgens Erik Sieders en Simon Boels die beiden de binnenkant van de paal raakten met de keeper van VEV als winnaar. Al met al duur punt verlies en dus een teleurstellend resultaat voor de mannen van trainer Freddy de Boer. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, VCG uit Geesbrug.

Scheidsrechter: de heer Silvester.

Man van de wedstrijd: Simon Boels.

Opstelling VVAK: Jurgen van de Weide, Remco Benjamins, Peter van de Vegt, Joran Botter, Sander Kikkert(26 Robin Zomer), Arjan Spang, Marco Jonkman(80 Gerben Mennink), Simon Boels, Patrick Kreuze, Erik Sieders, Gerjan Kamphuis(46 Hugo Boer).

VEV 4