VVAK_actie_1

Nederlaag voor VVAK

Dalerpeel – VVAK heeft haar eerste uitwedstrijd van het seizoen met een 4-1 nederlaag afgesloten. Omdat zowel bij de start van de wedstrijd als na rust binnen een minuut werd gescoord, liep VVAK de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Door Rick Kamphuis

Nog voor men goed en wel was gaan zitten, kon het thuispubliek van NKVV al weer in de benen. Onder het luid ingezette “Liberté “ vierde men namelijk al binnen de minuut de openingstreffer van Patrick Biesbrouck. Mandekker Gerben Mennink onderschatte een perfecte voorzet en de rechtsbuiten ronde bij de tweede paal eenvoudig af. Niet veel later was het aan doelman v.d. Weide te danken dat het geen 2-0 werd. Nadat hij eerst een hard schot met zijn vuisten pareerde, moest hij bij de geplaatste rebound van van Vliet strekken om een tweede goal te voorkomen. Vlak voor de eerste pauze (scheidsrechter Dijkstra had een extra drinkpauze in gelast) kreeg Patrick Kreuze de eerste kans op de gelijkmaker maar hij tikte de voorzet net voorbij de tweede paal. Beide ploegen creëerden geen kansen en ook de tegenstander moest het van een afgezwaaide voorzet hebben die door v.d. Weide via de lat verwerkt moest worden. Aan het eind van de eerste helft kreeg VVAK nog een tweetal mogelijkheden maar pogingen van Kreuze (na een uitstekende loopactie en voorzet van Joran Botter schoot hij ongelukkig naast) en Arjan Spang (een bekeken boogbal over net de kruising) brachten de nodige aansluitingstreffer niet.

De peptalk van trainer Freddy de Boer kon in de 46e minuut weer in de prullenmand want met een kopie uit de eerste helft werkte Biesbrouck bij de tweede paal een hoekschop binnen. Op een vuurpijl van Gerjan Kamphuis na werden er door beide ploegen geen mogelijkheden gecreëerd. Waar VVAK voetballend de oplossing zocht, werd het duidelijk dat de lange ballen tactiek van NKVV voor meer dreiging zorgden. Net na de dubbele wissel bij VVAK, werd met een uur speeltijd op de klok werd een fout van Marco Jonkman afgestraft door spits van Vliet. De 3-0 was een feit maar van opgeven leek VVAK niet te willen weten. Mede doordat NKVV wat meer achterover ging leunen, kon VVAK dreigender worden wat resulteerde in een schot van Simon Boels wat net over het vijandelijke doel vloog. Kort daarop kon Robin Zomer dan toch een doelpunt voor VVAK aan laten tekenen. Met een goede loopactie, en dankzij een uitstekende steekpass, ging de invaller op doelman Deuten af en kwam hij door zijn schot in de korte hoek, als winnaar uit de strijd. VVAK probeerde met man en macht om alsnog langszij te komen maar kreeg dankzij gemakzuchtige uitverdedigen van Jonkman alsnog het spreekwoordelijke deksel op zijn kop: ook van Vliet maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Nu leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn maar toch kreeg VVAK in de eindfase nog enkele kansen. De vrije trap van Jordy Benjamins dwong doelman Deuten te strekken om de bal via de lat over zijn doel te werken en een goede voorzet van Hugo Boer werd door Zomer volledig verkeerd geraakt waardoor ook deze doelpoging niet tussen de palen eindigde.

1‘ Patrick Biesbrouck 1-0

45’ Patrick Biesbrouck 2-0

62’ Bart van Vliet 3-0

3-1 70’ Robin zomer