placeholder

NEDERLAAG VVAK – NWVV

Na een lange winterstop is VVAK in de uitwedstrijd tegen NWVV uit Nieuw Weerdinge na een 0-0 ruststand in de slotfase tegen een 2-0 nederlaag aangelopen.

Henk Timmerman.

Eindelijk kon VVAK de competitie hervatten. Voor de winterstop had VVAK een goede reeks neer gezet met 5 overwinningen op rij. De supporters waren benieuwd of de spelers de lijn konden voortzetten. VVAK heeft het per traditie altijd moeilijk tegen NWVV. Met een bijna fitte selectie werd er afgereisd naar Nieuw Weerdinge. De mannen van trainer Freddie de Boer traden aan in een ietwat gewijzigde opstelling. Vanaf het begin golfde het spel op en neer en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Een aantal corners van VVAK zijde werden door de 18 jarige keeper Dennie Meijers onschadelijk gemaakt. Ook schoten van Arjan Spang en Simon Boels hadden niet het gewenste resultaat. In de 25e minuut had Dylan Meinen de 0-1 op zijn schoen. Simon Boels gaf een pass op maat en Meinen mocht alleen op keeper Meijers afgaan die vervolgens knap redde. Aan de andere kant was het Orlando Uitenwerf die doelman Jurgen van de Weide tot een uiterste krachtinspanning dwong. Ook Mark Kok en de ijverige spits Roy Super van NWVV hadden het vizier niet op scherp staan. Beide teams gingen dan ook rusten met 0-0 stand.

SPANNENDE TWEEDE HELFT

In de tweede helft was van goed voetbal geen sprake mede door de zeer harde wind. Beide teams waren onnauwkeurig in de passing en leden veel balverlies. VVAK was veel op de helft van de tegenstander te vinden maar wist niet door te drukken. Trainer Geert Aalderink van NWVV besloot om in de 60e minuut een driedubbele wissel toe te passen en met succes. 2 minuten later was er een enorme misser van Peter van de Vegt en hierdoor mocht topscoorder Roy Super alleen op doelman van de Weide afgaan. Tot afgrijzen van de NWVV supporters schoot Super naast de goal. In de 64e minuut ging keeper Jurgen van de Weide gruwelijk in de fout en de scheids besloot de bal op de stip te leggen. De toegekende penalty werd echter door de keeper van VVAK uit zijn doel geranseld. VVAK bleef de aanval zoeken maar een doelpunt bleef uit. De wissels van VVAK pakten helaas niet goed uit, met name de wissel van Dylan Meinen was onbegrijpelijk. Vlak voor tijd werd er dan toch gescoord. Een aanval over links werd door VVAK niet goed verdedigd en het was Roy Super die nu niet miste en de 1-0 scoorde. In blessuretijd was het de ingevallen Christiaan Klompmakers die na een fout van Remco Benjamins ook nog de 2-0 scoorde. Al met al een verdiende overwinning voor NWVV. In deze rare competitie (slechts 18 wedstrijden) is VVAK maar liefst 4 weken vrij en hoeft pas op 9 maart de volgende competitiewedstrijd te spelen uit tegen VEV.

Scheidsrechter: de heer M. Brondijk.

Man van de wedstrijd: Gerben Mennink.

Opstelling VVAK: Jurgen van de Weide, Remco Benjamins, Peter van de Vegt, Sander Kikkert, Gerben Mennink, Marco Jonkman, Arjan Spang, Simon Boels, Dylan Meinen ( 65 Hugo Boer), Gerjan Kamphuis(73 Robbin Zomer), Erik Sieders.