Sportpark 't Zandmeer
(0528) 361761
Jan Haarstraat 22
7926TC Kerkenveld
placeholder

PUNTENDELING NWVV-VVAK

In de uitwedstrijd tegen de plaatselijke favorieten NWVV heeft VVAK na een belabberde eerste helft met een 2-1 ruststand, uiteindelijk na negentig minuten een puntendeling weten te behalen.

Door Henk Timmerman.

Zoals gezegd begon VVAK belabberd aan de wedstrijd. De eerste de beste aanval in de eerste minuut was gelijk raak voor NWVV. Topschutter Roy Super werd aangespeeld en niemand van VVAK legde hem een strobreed in de weg om ongehinderd de kansloze Tim Stille te passeren en dus de 1-0 te scoren.  Wie dacht dat de mannen van trainer Freddy de Boer nu wakker waren kwamen bedrogen uit. VVAK grossierde in veelvuldig bal verlies en was buitengewoon slordig in de passing.  De  thuisclub bleef aanvallen en gelukkig voor VVAK waren de voorwaartsen van NWVV onnauwkeurig in de afwerking. In de 15e minuut werd Joran Botter simpel afgetroefd en kwam een schot van Hidde Gosevoort op de achterlijn ongelukkig op de hand van Marco Jonkman. Op grote afstand wees de scheids toch naar de stip. De penalty werd benut door Peter van Elten en dat betekende een 2-0 voorsprong voor NWVV. Kennelijk moet VVAK eerst op achterstand komen om dan pas beter te gaan voetballen. Het verdere verloop van de eerste helft leverde een aantal kleine kansjes op voor VVAK. Doelpogingen van Dijon Bruins, Erik Sieders en Marc Padding kwamen niet tot het gewenste resultaat. Op slag van rust  was er een mooie aanval van VVAK en het was Gerjan Kamphuis die vanaf een meter of achttien de bal in een keer op de slof nam en keeper Dennie Meijers van NWVV met een schot in de verste hoek volkomen kansloos liet. Beide teams zochten de thee op met een 2-1 ruststand. Trainer Freddy de Boer had zijn mannen in de rust goed opgepept wat resulteerde een prima tweede helft. Al in de 55e minuut kwam VVAK op gelijke hoogte. Dylan Meinen speelde zich prima vrij en gaf een pass op maat op Erik Sieders die vervolgens de 2-2 scoorde.  Kort hierna had de hard werkende Sander Kikkert bij een 1 op 1 situatie de 3-2 op zijn schoen.  Keeper Dennie Meijers van NWVV wist er echter met een ultieme redding een corner van te maken. Ook hierna had VVAK een aantal goede kansen maar de kopballen van Erik Sieders werden naast gekopt of in handen van de keeper. In de 75e minuut had NWVV de pech dat een vlammend schot caramboleerde op het houtwerk en keeper Tim Stille de bal uiteindelijk kon vangen. In het slot van de wedstrijd hadden beide teams kans op de overwinning maar er werd niet meer gescoord. Gelet op de tweede helft had er voor VVAK wat meer ingezeten maar na negentig minuten stond er een 2-2 einduitslag op het scorebord. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen SVBS ’77 uit Belt Schutsloot.

Scheidsrechter: de heer Hester.

Man van de wedstrijd: Sander Kikkert.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Marco Jonkman, Gerben Mennink, Remco Benjamins, Joran Botter, Marc Padding, Sander Kikkert, Dylan Meinen, Dijon Bruins (55 Dennis Overgaauw), Gerjan Kamphuis(75 Peter van de Vegt) en Erik Sieders. 


nwvv_003
nwvv_005