steenw (1 van 1)

VVAK blijft koploper

Kerkenveld – VVAK heeft haar koppositie behouden na een 5-2 overwinning tegen de gasten uit Steenwijk. Na een comfortabele 2-0 voorsprong halverwege, die kort na rust zelfs opliep naar 4-0 moest VVAK toch nog aan de bak toen Steenwijkerboys terugkwam tot 4-2 en zocht naar meer.

Door Rick Kamphuis

Onder het genot van een najaarszonnetje moest VVAK wederom aan treden tegen een onbekende tegenstander. Echter op basis van de stand op de ranglijst waren er geen voortekenen dat VVAK de punten niet in huis zou kunnen houden deze middag. Toch begon de wedstrijd voor VVAK niet goed. De gedachten gingen terug naar vorig seizoen toen VVAK ook te vaak slap aan de wedstrijd begon en al vroeg op achterstand kwam. De nonchalance van Marco Jonkman werd dit keer bijna fataal en het was aan de scheidsrechter te danken dat een klein duwtje werd bestraft en de goal daarmee vroegtijdig werd afgefloten. Na drie minuten spelen lag de bal namelijk al in het net van doelman Kamphuis die na een blessure van Tim Stille tijdens de warming up, zijn tweede wedstrijd van de middag moest keepen. Veelbelovend was de uitslag van die eerste wedstrijd trouwens niet, dat de invallende doelman goed ingespeeld was, was wel een feit. Na een aantal serieuze kansen van onder andere Sander Kikkert en Melvin Benjamins was het toch weer de topscorer van VVAK die de 1-0 liet noteren. De mee op gekomen Peter v.d. Vegt kwam vrij op het middenveld en op het moment dat er drie verdedigers uit stapten, zette de aanvoerder Erik Sieders vrij voor het doel. Enigszins verbaasd keek Sieders nog naar de grensrechter die zijn vlag toch echt naar beneden hield en hij rondde koeltjes af. Niet veel later miste Gerjan Kamphuis het geluk aan zijn zijde toen zijn vrij trap rakelings over de lat vloog. Een breedtepass recht in de voeten van de verdediger terwijl Benjamins vrij het doel mee op kwam, had echter niet veel met het missen van geluk te maken. Benjamins breidde de voorsprong niet veel later alsnog uit met een droog afstandsschot.

Hoewel de gasten zeker niet onverdienstelijk speelden, konden zij mede doordat een veldspeler op doel stond, niet voorkomen tegen een grote achterstand aan te kijken. Vlak na rust plaatste Kamphuis de bal bekeken in de verre hoek. De vingertoppen van de doelman brachten in eerst instantie nog redding maar hij tikte de bal zo voor de voeten van Dylan Meinen die de 3-0 liet noteren. De mokerslag leek van Sieders te komen, die de bal eenvoudig binnen gleed en zo zijn tweede van de middag maakte. Toch gaven de bezoekers niet op en de geel-zwarten dwongen VVAK achteruit. Na een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Kamphuis te zijn geweest was het Robin Grasmeijer die scoorde en Steenwijkerboys leek helemaal op te leven toen Niek Schrokken vanuit de rebound ook de 4-2 maakte na overigens een prima redding van doelman Kamphuis. Het spelbeeld draaide om, VVAK moest in de verdediging en de bezoekers kregen nog een aantal serieuze kansen. Zo moest Kamphuis nogmaals zijn vingertoppen strekken om een tegengoal te voorkomen en haalde Joran Botter nog een bal van de lijn. Vanuit de omschakeling brachten Sieders en Kikkert nog gevaar maar het was de opstomende verdediger Remco Benjamins die vlak voor tijd onverwachts maar zeer resoluut uithaalde en zijn ploeg de bevrijdende 5-2 schonk.

Ruststand: 2-0

Eindstand: 5-2

Opstelling VVAK: Bert Kamphuis, Peter v.d. Vegt, Remco Benjamins, Joran Botter, Gerben Mennink, Dylan Meinen, Gerjan Kamphuis (Marc Padding 60’), Marco Jonkman, Sander Kikkert, Melvin Benjamins, Erik Sieders

Man van de wedstrijd: Erik Sieders