Erica6

VVAK WINT VAN HEKKESLUITER ERICA ’86.

In de uitwedstrijd tegen Erica ’86 heeft VVAK in een niet al te beste wedstrijd de volle winst behaald. De ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de gasten uit Alteveer/Kerkenveld. Na negentig minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Door Henk Timmerman.

Tegenstander Erica ’86 stond bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats in de 5e klasse F met nul punten. Vooraf had trainer Freddy de Boer aangegeven dat het woord “onderschatting” niet thuis hoort bij zijn team. Gelukkig vanaf minuut 1 was het VVAK dat het vijandelijke doel opzocht. De aanvallende impulsen van VVAK leverden een groot aantal corners op maar geen resultaat. Het eerste gevaar van Erica ’86 kwam van Marco de Boer die via een mooie aanval rakelings over de goal van Jurgen van de Weide schoot. Voor de bezoekers was Simon Boels dichtbij de 1-0 maar zijn schot ging maar net naast. Ook een vrije bal van Marco Jonkman op Dylan Meinen had niet het gewenste resultaat. In de 24e minuut kwam VVAK op voorsprong door een prachtige aanval over meerdere schijven met een goede eindpass van Marco Jonkman op Simon Boels die vervolgens in het dak van het doel de 1-0 scoort. Hierna zakte de wedstrijd door een veel te laag tempo en veel balverlies van beide teams naar een bedenkelijk niveau. In het laatste deel van de eerste helft had de thuisclub via Jorrit Maatje en Andy Hof aanspraak op een goal, maar sluitpost Jurgen van de Weide van VVAK was een betrouwbare sluitpost. De ruststand werd dan ook bereikt met een 1-0 stand voor VVAK.

2e HELFT EEN SCOREND VVAK

Vanaf de aftrap was het Patrick Kreuze die via een mooie aanval zijn bekeken boogbal op het dak van het doel zag belanden. In de 64e minuut was het de beste man van het veld, Joran Botter, die op aangeven van invaller Gerjan Kamphuis vrij voor de keeper de 2-0 binnen liep. Enige minuten later was invaller Sander Kikkert dichtbij een goal maar zijn inzet werd knap gestopt door keeper Jordi Werring. Na enkele mislukte onrustige pogingen van Patrick Kreuze pikte hij in de 70e minuut eindelijk zijn doelpunt mee via een uitstekende voorzet van Sander Kikkert. Het slotakkoord was voor Gerjan

Kamphuis die een voorzet van Joran Botter beheerst tot doelpunt bekroonde en daarmee de eindstand bepaalde op 4-0 in het voordeel van VVAK. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen VEV uit Klazienaveen Noord.

Scheidsrechter: de heer B. Heikens.

Man van de wedstrijd: Joran Botter.

Opstelling VVAK: Jurgen van de Weide, Peter van de Vegt, Gerben Mennink, Remco Benjamins, Joran Botter, Simon Boels, Marco Jonkman, Arjan Spang, Robbin Zomer( 57 Gerjan Kamphuis) Patrick Kreuze, Dylan Meinen ( 66 Sander Kikkert).